Hoppa direkt till innehåll

Välkommen till Infobanken

Här hittar du information och svar på de flesta frågorna. Klicka på den symbol du vill veta mer om.

Försäkringar

Föreningens försäkring

Föreningens fastigheter och egendom är fullt försäkrad genom RB/Försäkring och Folksam från och med 1 januari 2018. Försäkringen ger skydd för lägenheterna som innefattar de delar som föreningen ansvarar för, inklusive altaner.

Anticimex

I försäkringen ingår också skydd mot insekter och skadedjur. Vid problem med till exempel myror, råttor, getingbon etc, kontaktar du Anticimex 075-245 10 00 för hjälp. Uppge att vi är försäkrade i Folksam, försäkringsnummer 410348.

Bostadsrättstillägg

Föreningen har dessutom tecknat ett Bostadsrättstillägg för alla medlemmar. Tillägget omfattar egendom i bostadsrätten som tillhör bostadsrättsföreningen och som du enligt Bostadsrättslagen och föreningens stadgar är skyldig att underhålla, samt egen bekostad fast inredning i lägenheten.

Skadeanmälan

Skadeanmälan av vitvaror (kyl, frys, disk, tvättmaskin etc) görs direkt till Folksam, tel 0771-88 08 00. Uppge vid behov föreningens organisationsnummer 778000-7279.
Övriga skadeanmälningar, t ex vattenskador, görs till någon i styrelsens Fastighetsgrupp som ansvarar för besiktning och skadeanmälan till försäkringsbolaget. Om skadan, eller del av skadan, avser föreningens fastighetsförsäkring står föreningen för självrisken. Om skadan, eller del av skadan, avser det som omfattas av bostadsrättstillägget svarar den boende för självrisken, 1 800 kr respektive 3 000 kr för vattenskador.

Vad är fast inredning?

Med fast inredning menar man sådant man inte tar med sig när man flyttar, till exempel kylskåp och frys, spisfläkt och spis, diskmaskin och inbyggd micro, toalett, handfat, badkar, badrumsskåp och duschkabin, persienner, markiser, fönsterbräden, garderober med tillbehör, hatthylla och fiberkonverter.
Även inglasning av balkong eller altan ingår i bostadsrättstillägget, liksom egna trädgårdsförråd.

Din Hemförsäkring

Det är upp till varje bostadsrättshavare att försäkra sitt eget lösöre och ägodelar. Hemförsäkringen ger en bra säkerhet för dina ägodelar, både i och utanför ditt hem och med en tilläggsförsäkring gäller den även för saker som du hyr eller lånar. Du får också ett personligt skydd som kan hjälpa dig om du exempelvis blir sjuk på resan, hamnar i rättstvist eller krävs på skadestånd om du råkar skada någon person eller någon annans egendom.
Däremot behöver du inte teckna eget bostadsrättstillägg. Har du redan gjort det bör du säga upp det.
Filer