Hoppa direkt till innehåll

Om vår förening

Området byggdes på 70-talet och föreningen bildades. Mycket har hänt sedan dess till att bli den förening vi är idag. Vi som bor här är stolta över vår förening.

Mer om Västerängen

Vi är en av Västerås större bostadsrättsföringengar, men istället för ett antal höghus har vi 34 tvåvåningshus utspridda i ett helt kvarter med stora grönytor mellan Smältverksgatan och Dragverksgatan.
Många tycker att vi är en förening i framkant eftersom vi aktivt arbetar med att utveckla föreningen. Bland annat med en stor solcellsanläggning och utbyggnad av laddplatser för både boende och besökare. Vi arbetar aktivt med att bli en mer hållbar förening inom en rad områden.
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Om lägenheterna

Vi har lägenheter med 1, 2, 3, och 4 rum och kök. Alla marklägenheter har tillgång till en uteplats med altan, medan övervåningarna har stora utbyggda balkonger som kan glasas in.
Förutom bostäderna finns det tre separata tvättstugor, en gästlägemhet, bastu, festlokal, lekpark och bollplan. Utmed gatorna finns det gott om parkeringsplatser och 219 garage. Samtliga garage har elbilsladdare installerad och det finns 56 laddare utomhus vid parkeringarna.
Du hittar mer fakta om du klickar på undermenyerna ovan.