Hoppa direkt till innehåll
5

Grannsamverkan för ökad trygghet

Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden.

GRANNSAMVERKAN VÄSTERÄNGEN

Nu har vi startat upp Grannsamverkan i vår förening. Syftet är att hålla lite koll på vad som händer i vårt område. Rapportera skadegörelse, förebygga brott och öka tryggheten för oss som bor här. Detta görs i nära samarbete med Polisen och Västerås stad. Är du ute och rör dig i vårt område så kan du också bli en grannsamverkare. Ju fler vi blir desto bättre resultat.

GRANNSAMVERKAN GÖR SKILLNAD

All statistik visa att brott och skadegörelse minskar kraftigt samtidigt som den allmänna tryggheten i området växer liksom umgänget med grannar och andra boende i området. Grannsamverkan innebär att vi har kontakt med varandra, stöttar och stödjer och har uppmärksamhet på vad som händer på området samt har kontakt med Polisen.
Vi har nu etablerat en grupp med 14 boende som är Grannsamverkare. Men det räcker inte, vi har ett stort område och behöver bli fler, helst minst en på varje innegård. Vi kommer att har regelbundna träffar, utbilda oss och göra trygghetsvandringar tillsammans. Är du intresserad? Kontakta oss så blir du inbjuden till nästa träff.

Hör av dig till våra lokala kontaktombud

Margret 072-700 40 12
Hans 070-312 65 09
LARMA Ser du att ett brott begås ska du ringa 112. Ser du något skumt eller misstänkt, ring 114 14 och tipsa Polisen.