Västerängen Mars 2020

mars
När dagarna blir över en halvtimme ljusare per vecka så tänds en vårlängtan hos många, även om vi vet att det fortfarande kan komma både snö och kyla. Så vad händer i föreningen i vår?
shutterstock_148273211

Viktigt! Vi behöver fler till styrelsen redan i vår

Läget är lite akut då två av våra ordinarie lämnat och en suppleant kommer att lämna styrelsen i maj. Vi vädjar till våra medlemmar om du har lust och tid och känner att det vore roligt, lärorikt och intressant att vara med och utveckla Brf Västerängen, så vill vi att du hör av dig till styrelsen eller valberedeningen för mer information. Vi behöver fylla upp de tre platserna så snart som möjligt. Så kom igen nu!
Valberedningen: Börje Horsell tel 076-819 49 24
iu-36

Nytt parkeringsbolag från 1 juli - förlängd giltighetstid på nuvarande p-kort

Vi har efter en upphandling valt att byta bevakningstjänst för våra parkeringsplatser. Från och med 1 juli tar Securitas över efter Nokas/Avarn. Vi har därför beslutat att nuvarande parkeringskort gäller t o m 30 juni 2020 (även fast det står ett annat datum på kortet). Nya kort som gäller fr o m 1 juli kommer att delas ut innan dess.

Statuskontroll av våra rör

Vi har många kilometer rör i marken för avlopp, dagvatten, fjärrvärme och dricksvatten. Vi kommer i år att göra statuskontroller på dessa för att se statusen, bedöma livslängden och hitta fel och brister som behöver åtgärdas. Vi återkommer med med information innan arbetet sätter igång.
radondosor

Insamling radondosor

Mätperioden är över och vi kommer att samla in radondosorna under mars-april. Dessa skickas sedan in för analys och vi får tillbaka uppgifter om radonvärden för varje lägenhet och kan se om eventuella åtgärder behöver göras.

Problem med tvättstugorna

Vi har fått rapporter att det just nu är problem med tvättstugebokningar, maskiner som stannar under tvättiden eller att andra är där och tvättar på "min" bokade tid. Vi ska ha ett möte med leverantören och få detta åtgärdat.
MENNEKES-Stecker-Typ2_334

Frågor om laddboxar

Vi håller för närvarande på att klura på hur vi smartast ska bygga ut laddstolpar på parkeringarna och laddboxar i garagen. Nya kraftigare elkablar behöver grävas och dras fram. Vi har både långa parkeringar och garage och behöver på något sätt kunna koncentrera laddplatserna.
Elbilar och elhybrider får absolut inte laddas i ett vanligt 240V vägguttag som finns t ex i garagen. Det är direkt brandfarligt!
infomeeting3

Du som är nyinflyttad - Kom på ett informationsmöte

Det är bra att veta hur saker och ting fungerar i vår föreningen och vad man får och inte får göra. På ett informationsmöte går vi igenom dessa frågor och svarar på dina. Du får dessutom chansen att träff andra nyinflyttade och höra svaren på deras undringar. Informationsmötet tar cirka en timme och du får lite material med dig hem. Nästa informationsmöte blir den 26 mars kl 19 på Expeditionen (det röda huset bredvid lekplatsen mot Smältverksgatan). Välkommen du som känner dig nyinflyttad.

Nya miljöboden klar

Miljöboden längst upp på Dragverksgatan är nu återuppbyggd. Vi väntar bara på nya sopkärl innan den kan tas i bruk. Målning kommer att ske när det blivit lite varmare. Bevakningskameror kommer också att monteras på miljöboden samt en ny och bättre fast belysning på parkeringen i vår.

Övrigt aktuellt

  • Vi kommer att fortsätta byta golvmattor i ett antal trapphus under våren.
  • Det återstår några vattenskador efter statuskontrollerna som ännu inte är åtgärdade.
  • Visste du, att om du matar fåglar på marken, så matar du också råttor och möss?
  • Visste du, att vi en solig februaridag är till 25% självförsörjande av egenproducerad solel?


Styrelsen
Du har fått detta mail för att du har registrerat dig på BRF Västerängens webb. Om du vill avregistrera dig så klicka på denna länk och logga in och avsluta ditt medlemsskap.
#inlineditbutton