Västerängen Juni 2020

junitop
Nu är sommaren här med allt fint som det innebär. Men denna sommar är ändå annorlunda och måste få vara det. Regeringen har lättat lite på resereglerna. Men fortfarande gäller det att hålla distans, undvika folksamlingar, tvätta händerna och hålla sig hemma om man har symtom. Och 70+ ska fortsätta vara extra försiktiga.
De har utlovat masstestning och antikroppstestning till den som vill ha det och vi får väl se hur det går med det löftet. Hur som helst ska vi vara medvetna om viruset är där ute även om det är sommar. Vi önskar alla en skön och fin sommar.
senior-clipart-highkicks

Vill du vara med i Västerängens aktivitetsgrupp?

Vi söker medlemmar som vill vara med och skapa olika typer av aktiviteter för oss som bor här, för unga som gamla. Det kan vara allt från tipspromenader och loppis till danskvällar, kurser, tävlingar och utegympa. Hör av dig till Eva Fredell, tel 076-053 89 09, för samordning.

Expeditionen stängd i sommar

Vi har haft vårt sista styrelsemöte innan sommaruppehållet. Expeditionen kommer att vara stängd men du kan nå någon i styrelsen på tel 072-577 02 00, SMS eller e-post för att få hjälp eller svar på frågor.

Nya parkeringskort

I juni kommer alla att få nya parkeringskort i brevlådan som gäller från och med 1 juli då vi byter bevakningsbolag till Securitas. Sätt dem inte i framrutan innan den 1 juli.
renovera

Ska du renovera eller bygga om?

Kontakta alltid styrelsen innan för att undvika misstag. Det finns en hel del information om vad du får göra och inte, om badrumsrenoveringar, uteplatser, köksfläktar med mera i Infobanken på vår webb.
shutterstock_1471358222

Håll ögonen öppna

Det har varit lugnt i vårt område i vår och på hela Bäckby faktiskt. Men vi vet att det kan ändras under sommarmånaderna. Håll ögonen öppna, ser du misstänkt skadegörelse, klotter eller narkotikahandel så anmäl det till Eva Fredell, tel 076-053 89 09, som via Grannsamverkan rapporterar in till Polisens och Västerås stads bevakningssystem.
flame2

Eldningsförbud i Västerås kommun

Fr o m 11 juni råder eldningsförbud i Västerås kommun vilket innebär förbud mot t ex engångsgrillar och grillning (eldning) i skog och mark. Gäller tills vidare. Följ informationen på Västerås hemsida.

Vår solelsproduktion går som tåget

I diagrammet nedan ser du hur det ser ut en solig dag i juni. Den 11 juni producerade vi 4500 kWh. Vi var självförsörjande till 70% (blå) och sålde 2300 kWh (grön) och köpte 1000 kWh (röd). Vi har t o m 11 juni producerat över 615000 kWh.
sun

Vad mer händer under sommaren

  • Statuskontroller pågår av sekundärkulvertar på fem platser under juni
  • Golvmattorna byts i trapphusen etapp 2
  • Renovering av skadade hussocklar kommer att påbörjas
  • Uppfräschning vid lekparken, m m
sommar

/Styrelsen
Detta e-brev skickas till alla som har registrerat ett användarkonto på vår webbsajt. Om du inte längre bor kvar kan du logga in och avsluta ditt konto eller meddela styrelsen.
Hur vi hanterar personuppgifter
#inlineditbutton