Hoppa direkt till innehåll
8_832669708

Bäckby - en stadsdel i förvandling

Bäckby byggdes på sjuttiotalet och är den mest utbyggda stadsdelen i Västerås, med butiker, bankomat, apotek, restauranger, förskolor och skolor, vårdcentral, BVC, tandläkare, bibliotek, kyrka, idrottsplatser, motionsslingor, grön- och strövområden.
På Bäckby finns ca 8.000 invånare fördelat på hyreshus, bostadsrätter, gruppboenden och villaområden.
Klicka för att förstora bilden
Brf Västerängen ligger strax väster om och bara några hundra meter från Bäckby Centrum, nära till service och bussar och 10 minuters bilväg in till city. Föreningen är välskött och hela området är moget, grönt och uppvuxet. Lägenhetstypen med tvåvåningshus, stora balkonger och uteplatser med altaner ger området en ombonad radhuskänsla. Området byggdes 1973 och tomträtterna friköptes av föreningen från Västerås stad 2007.

En stadsdel i förvandling

För närvarande pågår arbetet för fullt med det nya Bäckby Centrum. 400 nya lägenheter ska byggas i centrum, nya butiker och lokaler samt ett nytt fräscht torgstråk och nya aktivitetsområden.
Mimer bygger 3 punkthus med 7, 9 och 11 våningar
Mimers lägenheter har stora balkonger som vetter mot Bäckby Centrum samt en ny ICA-butik i gatuplan
BoKlok bygger både lägenheter och radhus i sitt "kvarter".
BoKloks kvarter får en trivsam grönyta och aktivitetsyta på innergården
IKANO Bostad bygger fler fastigheter på båda sidorna om den nya Torggatan.
Västerås stad har tillsammans med boende tagit fram en social agenda som tillsammans med ombyggnationen ska skapa ökad trygghet, integration, sysselsättning, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och en lång rad aktiviteter på Bäckby,
Brf Västerängen ingår i en samverkansgrupp av fastighetsägare, Utveckling Bäckby, som fungerar som en länk mellan Västerås stad och området. I gruppen ingår Mimer, Västerås stad, Bäckby Förvaltnings AB, Hembla, Brf Västerängen, Brf Välljärnet och Stendörren AB. Vi samverkar kring trygghet, trivsel, socialt engagemang, aktiviteter och utveckling av området och de som bor här.
Läs mer om vad som händer på www.bäckby.nu