Hoppa direkt till innehåll

Nyinflyttad? Välkommen!

Vi vill hälsa alla våra nyinflyttade varmt välkomna till vår bostadsrättsförening. Brf Västerängen är en av Västerås största föreningar och vi kallar vårt område för en lugn, grön oas på väster. Vi hoppas du kommer att trivas här, tillsammans med oss.
Efter att du flyttat in kommer du att få ett välkomstkuvert med information om föreningen och hur det fungerar här. Vi rekommenderar att du läser igenom den, samt att du tar dig tid att studera all information på vår webb.
Som medlem i en bostadsrättsförening finns en hel del att sätta sig in i för att förstå hur det fungerar. Föreningen ägs av sina medlemmar och varje hushåll är en medlem med rösträtt i föreningen. Fastigheter och mark ägs av föreningen och där medlemmarna har boenderätt till sin lägenhet. Du kan därför inte göra vad du vill med den. Kontrollera med styrelsen innan du börjar renovera eller förändra lägenheten.

Några saker du behöver veta så här på direkten:

 • Du ska ha fått nycklar och 3 taggar till porttelefonen som också går till tvättstugorna och din cykelbod
 • Föreningen har kollektivt elavtal med Mälarenergi, så du behöver inte själv teckna något elavtal.
 • Vi har individuell mätning av elförbrukningen.
 • I lägenheten finns Tele2 kabeltv samt Fibra stadsnät indraget.
 • Utmed Smältverksgatan och Dragverksgatan är det fri parkering, men du måste ha giltigt p-tillstånd i Parksterappen för att slippa böter.
 • Det är tillåtet att köra in till porten för in- och utlastning men det är inte tillåtet att ha bilen stående inne på område.
 • Vi jobbar hårt med miljö- och energifrågor i föreningen och allt hushållsavfall ska källsorteras innan det kastas i miljöbodarnas avsedda kärl.
 • Här på webben hittar du den mesta informationen om föreningen och det som händer. Det mesta hittar du svar på i Infobanken.
  Vi rekommenderar alla medlemmar att registrera ett användarkonto på vår webb för att få full access samt via e-post få föreningens månadsbrev med aktuell information. Anmäl dig också till vår SMS-lista så du kan få viktiga meddelanden direkt i mobilen.
  Föreningens Expedition finns på Smältverksgatan 86 och har normalt öppet helgfria torsdagar mellan kl 18-19. Du kan också nå oss på tel 072-577 02 00 tisdagar mellan kl 17-19 eller via e-post på för vanliga boendefrågor.